skip to Main Content
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Géén abonnement
  • Voor 13.00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden

Zwemles

Je hebt honden die gek zijn op water en er zonder moeite inspringen en je hebt honden die er een hekel aan hebben. Ik behoor tot de laatste categorie.

Ik ben slechts een klein hondje en hou er niet van om vies te worden, mijn eerste ervaring met water was toen ik nog een pup was. Mijn vriendjes en ik waren op het strand aan het spelen en ik rende vrolijk achter ze aan, toen ik opeens besefte dat ik in iets nats en kouds stond. Van schrik rende ik er uit en er bleef allemaal zand aan mijn pootjes kleven, nee dat ging ik niet een tweede keer doen.

Mijn baasjes daarentegen dachten dat ze mij met snoepjes of speeltjes wel in dat vieze natte spul konden lokken. Nou ben ik inderdaad gek op snoepjes, maar ik ben niet dom en liet me niet misleiden.

Een lange tijd ging dit prima, mijn vriendjes in het vieze natte water en ik van een afstandje toekijken. Tot het zomer werd… Ik ben een mops en het is nou eenmaal zo dat ik het snel warm krijg. Toen leek het mijn baasjes een goed idee om mij in het water te doen, echt absurd! Nou weet ik dat mijn baasjes niet altijd de slimste zijn, maar dit was wel een dieptepunt. Ik was zo boos dat iedere keer als ik ook maar iets zag wat op water leek ik heel hard de andere kant op rende, meestal snel genoeg zodat mijn baasjes me niet konden pakken. Ik geef toe, van al dat harde wegrennen kreeg ik het wel een beetje warm, maar echt niet dat ze mij in dat vieze water zouden krijgen.

Na heel wat pogingen gaven mijn baasjes het een beetje op, ze probeerde het nog wel eens met snoepjes en als ik dan echt heel erg honger had ging ik wel eens met één teen in het water staan. Dat viel eigenlijk best wel mee.

Meestal ben ik wel een braaf hondje en loop ik strak achter mijn baasje aan,  maar één keer was ik niet aan het opletten en liep ik gewoon door een klein laagje water. Tot mijn verbazing viel het best wel mee en was het ook wel lekker koel aan mijn pootjes.

Nu zijn we drie jaar verder, ik ben nog steeds niet dol op water, maar ik loop er zonder moeite doorheen! Ja, wel echt lopen, ik wil niet dat mijn buikje nat wordt, maar toch is het lekker koel onder mijn pootjes.

Misschien dat ik ooit nog verder durf, maar op dit moment ben ik erg tevreden en mijn baasjes ook.

beppiesblog-zwemmen-hond-water

 

Heb jij ook een hond met een hekel aan water? Heb geduld, maak het leuk en maak er vooral geen verplichting van. Sommige honden leren het leuker te vinden en sommige zullen het nooit leuk vinden.

Deel ons jouw ervaringen! #woefbox #woefverhaal

 

 

Lees ook:

http://woefblog.nl/dos-en-donts-bij-warm-weer/

 

http://woefblog.nl/simpel-hondenzwembad/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *