skip to Main Content
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Géén abonnement
  • Voor 13.00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden

DIY kussen, zonder naaimachine!

Zelf goedkoop en makkelijk een hondenkussen maken? Het kan! Dit kussen kun je zonder naaimachine maken, en je hebt maar een aantal materialen nodig. En heb je eenmaal de smaak te pakken, kun je wisselen van kleur of patroon als je de oude zat bent 😉

Je kunt het kussen zo groot/klein maken als je zelf wilt, en je kunt ook twee verschillende stoffen gebruiken voor boven en onder. Het fijne aan fleece is dat het niet rafelt, hierdoor heb je geen naaimachine nodig.

Dit heb je nodig:

  • Fleecedeken
  • Stoffenschaar
  • Meetlint
  • Kussens
  • Schilderstape (of washi tape)
  • Handig: krijtpotloot

 

Zo ga je te werk:

Mijn fleecedeken heb ik gekocht bij de Hema, maar ook de ikea/action heeft leuke fleecedekens in verschillende kleuren en patronen. De fleecedeken die ik heb gekocht is 130x150cm, vouw deze aan de brede kant doormidden en knip alle randjes eraf. Meet op het breedste gedeelte van de lap tot 100cm en knip het daar af zodat je een lap hebt van +/- 100x75cm. Waar de deken is gevouwen knip je het ook los van elkaar zodat je nu 2 lappen hebt van 100x75cm.

diy-kussen-zonder-naaimachine-hondendiy-kussen-zonder-naaimachine-hond-woefblog

Laat de twee lappen op elkaar liggen (je kunt ze ook nog afspelden). Straks ga je allemaal kleine sliertjes knippen, om te zorgen dat ze allemaal op ongeveer dezelfde hoogte komen meet je vanuit elke hoek 8cm en zet hier een een stipje. Met de schilderstape kun je nu een lijn trekken van de ene hoek naar de andere hoek. Door deze lijnen weet je tot waar je moet knippen. Zorg dat je de tape boven de afgetekende stip plakt, anders worden je sliertjes korter dan 8 cm en kan het lastiger knopen worden.

 

diy-kussen-zonder-naaimachine-hond-hondenkussendiy-kussen-zonder-naaimachine-hond

Nu is het tijd om te knippen! Als eerste kun je de hoeken eruit knippen. Daarna knip  je allemaal sliertjes tot je bij de tape komt, maak de sliertjes niet heel dun, maar ook niet heel breed. Zelf heb ik ze ongeveer 1,5 cm breed geknipt, maar ga niet elk sliertje meten (het moet wel leuk blijven ;)).

diy-kussen-zonder-naaimachine-knippen

Als je alles geknipt hebt kun je de tape eraf halen, maar houd de lappen goed op elkaar! Nu kun je alle sliertjes aan elkaar knopen, knoop het sliertje van de bovenste lap aan het sliertje wat er recht onder zit van de onderste lap. Gebruik een dubbele knoop voor de stevigheid. Vergeet niet de kussens erin te doen voordat je de laatste zijde aan elkaar knoopt.

Zelf heb ik 2 kussens gebruikt van de ikea (slan) 60x70cm. Omdat ze iets groter zijn dan de hoes word het kussen lekker bol. Knoop de laatste zijde en klaar!

Heb jij dit DIY project gemaakt? We zijn heel benieuwd naar jouw creatie! Deel het op Facebook/Instagram en tag Woefbox of gebruik #woefbox #woefhetzelf

 

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *