skip to Main Content
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Géén abonnement
 • Voor 13.00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden

DIY Riem en snoepjes/zakjes houder

Ben jij ook iemand die liever van alles zelf maakt? Vaak loop ik in de winkel en zie ik iets leuks en denk ik, maar dat kan ik zelf ook!

Met deze stap voor stap uitleg maak je gemakkelijk zelf een leuke riemhouder met een potje voor snoepjes of poepzakjes. Handig om alles op één plek te houden en ook leuk om te geven als cadeautje aan een hondenvriend.

Wat heb je nodig:

 • Plankje +/- 15x35cm (misschien heb je in de schuur nog een restje liggen en kun je deze gebruiken, zorg dan wel dat deze goed schoon is)
 • Washitape naar keuze
 • Glossy vernis + kwastje (action)
 • Haakje (op de foto komt van Ikea, verkrijgbaar in meerdere kleuren)
 • Potje (je kunt ook een gerecycled potje nemen)
 • Metalen slangenklem (bouwmarkt)
 • 1 tie wrap
 • Schroevendraaier + 1 kleine schroef
 • Priem + hamer
 • Kniptang

Hoe ga je te werk:

Je gaat het plankje beplakken met washitape. Washitape plakt maar is ook weer makkelijk verwijderbaar zonder lijmresten achter te laten, dus als je een fout maakt kun je het makkelijk herstellen.  Het leuke is dat ze verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende kleuren en patronen.

 

Ik heb expres gekozen voor een wat drukker patroon afkomstig van de Hema, want dan zie je niet zo snel fouten 😉 Je kunt natuurlijk ook meerdere kleuren combineren!

Je plakt je hele plankje strookje voor strookje vol met de tape, zorg dat ieder strookje iets over de randen uitsteekt en plak dat vast aan de achterkant zodat je ook mooi alle randjes hebt meegenomen. Druk alles goed aan.

 

diy-snoepjes-houder-plank-hondenriem-Washitape-hond

Als je alles hebt beplakt kun je er een laagje vernis overheen doen. Dit beschermt je werk en geeft het nog een beetje glans,  zorg dat je ook de achterkant mee pakt. Strijk het dun uit en laat even drogen.

 

diy-snoepjes-houder-plank-varnis-hondenriem-Washitape-hond

Terwijl je plankje aan het drogen is, kun je de slangenklem om het potje heen doen. Waarom deze zo heet geen idee, maar is verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Het handige van deze klem is dat je het heel strak om het potje heen kan maken. Maar voordat je deze helemaal vast doet, doe je eerst de ring op de plek waar je de ring wilt hebben. Laat nog een beetje ruimte ertussen zodat de tie wrap er nog tussen past.

diy-snoepjeshouder-Washitape-hond

 

Als je de ring op de goede plaats hebt (maar dus nog niet helemaal vast), kun je kijken waar je het potje gaat plaatsen op de plank. Meet af waar in het midden van de plank en op de hoogte van de ring. Met de priem sla je een gaatje in je plank, en vlak daaronder nog een gaatje. Is je plankje te dik? Gebruik dan een boormachine.

 

diy-snoepjes-houder-plank-Washitape-hond

Als je de gaatjes hebt gemaakt kun je via de achterkant de tie wrap erdoorheen trekken, daarna doe je de tie wrap door de ring die om het potje zit en door het andere gaatje van het plankje trek je hem weer naar de achterkant.

diy-riem-houder-Washitape-hond

 

Nu kun je het helemaal strak trekken totdat het goed vast zit, en daarna knip je de tie wrap kort af.

Om te zorgen dat het potje er niet tussen uit valt, moet je de ring nu heel strak aandraaien met een een schroevendraaier. Het overige van de ring kun je afknippen met een tang en vouw deze naar binnen zodat je niet jezelf er niet aan kunt bezeren aan de scherpe randjes.

Bijna klaar! Nu hoef je alleen nog maar een schroef in de plank te draaien voor het haakje, doe deze onder het potje in het midden en klaar is kees! Je kunt je creatie aan de muur bevestigen met in elke hoek een schroef.

Het potje kun je vullen met snoepjes of je kunt hier de poepzakjes bewaren. Natuurlijk kun je een eigen variatie maken en bijvoorbeeld de naam van je hond erop schilderen, of een groter plankje met 2 potjes. Wees creatief en Woef het zelf!

 

Heb jij dit DIY project gemaakt? We zijn heel benieuwd naar jouw creatie! Deel het op Facebook/Instagram en tag Woefbox of gebruik #woefbox #woefhetzelf

 

 

 

diy-snoepjes-riem-houder-Washitape-hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *